Bucataria din Austria


Snitel din piept de curcan

Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Piept de curcan
2 oua
faina
fulgi de porumb
sare
piper
ulei


Mod de preparare:

Pieptul de curcan se taie feliute subtiri. Daca vi se par prea groase se pot bate putin.
Le dati cu sare si piper.
Fulgi de porumb se sfarma cu dosul unei linguri.
Ouale se bat bine.
Feliile de snitel se dau prin faina , ou si fulfi de porumb .Se lasa sa stea asa macar 10 minute sa se prinda bine crusta de el.
Se prajesc in ulei incins , dupa care se pun pe un servet de hartie sa se scurga uleiul din snitel sau pot fi puse si in doua pungi Knorr daca doriti.
      

Crochete de pangasius

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
- 2 fileuri de pangasius;
- 1 legatura ceapa verde;
- 1 legatura usturoi verde;
- 1 legatura marar;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 cartof mai mare;
- 3 linguri telemea;
- 2 oua;
- sare, piper;
- ulei;
- pesmet.

Pentru marinata:
- 2 litri apa;
- sare
- piper boabe;
- 2 foi dafin;
- 1 lingura otet de mere.


Mod de preparare:

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc.
2. Cand incepe sa fiarba se introduc fileurile si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa la racit.
3. Se toaca fileurile, ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si se pun intr-un vas.
4. Se rade cartoful pe razatoarea mica si se adauga, apoi cele 3 linguri de telemea rasa tot pe razatoarea mica.
5. Se adauga ouale si se omogenizeaza compozitia.
6. Intr-o tava se aseaza folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei.
7. Se formeaza crochetele pe care le dam prin pesmet si le asezam in tava.
8. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa pana se rumenesc crochetele.
9. Se servesc cu piure de cartofi si sos de rosii, sau cu cartofi natur si suc de lamaie, sau cu orice alta garnitura doriti.
Pofta buna!
       

Kughelof

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22.
31/2 pahare faina(500gr)
25 de drojdie proaspata
3/4 pahar zahar
150 gr unt moale
3 oua mari
1 pahar de lapte(200ml)
1/2 lingurita de sare
150 gr de stafide macerate in rom
Zahar pudra vanilat
apa de trandafiri-coaja de portocala
migdale cojite si impartite,crude nu coapte.


Mod de preparare:

In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost
si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.
Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.
Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.
Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.
Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.
Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.

salata cu ulei de dovleac

ngrediente:
cartofi, salata vogel, ulei de dovleac, usturoi, otet balsamic, sare, oua, ton si masline

Mod de preparare:
fierbem cartofii, ouale fierte tari. intr-un castron punem salata, daca nu gasim salata vogel atunci o putem inlocui cu una existenta la noi in supermarket, taiem cartofii cuburi, apoi ouale felii, stropim cu ulei de dovleac, aceto balsamico, sare si usturoi pisat. se amesteca totul;
putem varia cu carne de ton in conserva si masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.