duminică, 14 noiembrie 2010

Budinca de varza cu carnat si mamaliguta

Ingrediente:

-1 varza dulce
-400 g carnati-2 linguri bulion
-3 oua
-1 lingura unt sau untura
-2 linguri pesmet pentru tapetat tava
-sare, piper, sau alte condimente, cibru, maghiran dupa gust
Preparare:
Curatam varza si o tocam feliuta, punem un pic de sare in ea, si o inabusim cu uleiul si 1/2 cana cu apa. Cand varza s-a inmuiat, adugam bulionul si o scadem bine pe foc, amestecand sa nu se prinda de cratita.

Condimentam varza dupa gust, cu cimbru, maghiran sau piper.Dam varza la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Batem abusurile spuma, adugam galbenusurile, apoi amestecam cu varza racita. Intr-o tava unsa cu unt sau unsoare si tapetata cu pesmet, asezam in straturi compozitia cu varza si carnatii.

Coacem budinca timp de 20 min. in cuptorul preancalzit, apoi o scoatem si o desprindem de margini folosind un cutit.. Calduta se rastoarna pe un platou, taiem felii groase si o servim alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Timp Preparare: 1 h 
Complexitate: redusa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.