miercuri, 17 noiembrie 2010

Paella cu fructe de mare



Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 2 persoane:

- orez cu bobul rotund
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 linguri de boabe de mazare
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati)
- 4 midii
- 1o creveti intregi(cu cap si crusta)
- 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30)
- 6 langoste
- 10 inele sau bucatele de calamar
- sare
- piper
- 1 lingurita boia
- sofran
- lamaie sau helas


Mod de preparare:
Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile si 3-4 scoici , se inabuse putin dupa care se adauga 1 1/2 l apa, sare, piper, boiaua si sofranul. Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Daca vedeti ca a scazut prea mult apa se mai poate adauga putin.
Intr-o tigaie sau cratita nu prea inalta ,dar intinsa ( in Spania este o tigaie specifica pentru paelle ,ce se numeste "pallellero",este de inox si cu peretii foarte josi.Exista de la marimea individuala pentru o persoana ,pana la tigai cu diametrul de 3-4 m , fiind o mancare specifica Spaniei ,sunt localitati ce in timpul "fiestelor" locale se pregateste paella pentru mii de persoane.)se pune un polonic de orez pentru o persoana(.Polonicul de marime normala)deci pentru doua persoane 2 polonoci cu orez, peste care se toarna 4 polonice cu supa realizata si pe urma ingredientele din ea.Se amesteca putin dupa care se pun peste, langostele,midiile si scoicile ce le.am pastrat.
Se pune la foc mic pentru 25 minute (nu mestecati, eventual misacati cu miscari circulare tigaia) dupa care opriti focul acoperiti si lasati inca 5 minute ,inainte de a servi.
Orezul nu trebuie sa fie fiert prea tare pentru a nu se lipii boabele,trebuie sa fie "al diente". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.