INGREDIENTE
150 g ficat de vitel, porc sau pasare, 50 g franzela, un ou, 80 g ceapa, 2 linguri ulei, un varf de cutit sau de lingurita piper, nucsoara, o lingurita patrunjel taiat marunt, 1/2 lingurita sare, pesmet, faina
PREPARARE
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei si, dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga oul intreg, condimentele, sarea si patrunjelul. Compozitia va fi moale. Se fac chiftele si se prajesc.
MENTIUNI
Se servesc, imediat, calde cu cartofi prajiti, soteuri de legume sau cu alte garnituri, sau cu sos de rosii, picant, de mustar, sau ceapa, asociate cu piure de cartofi, ca fel doi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.