
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
*Pentru blat:3 cesti de faina,2 cesti de zahar,o ceasca de cacao,2 cesti de apa,2 lingurite bicarbonat de sodiu,o lingurita sare,2/3 ceasca de ulei,2 pliculete zahar vanilat,2 lingurite otet,2 linguri cafea,1 pliculet 3 in 1.
*Pentru crema:7 linguri zahar,7 linguri faina,4 galbenusuri,1 l lapte,2 pliculete zahar vanilat,1 pliculet 3 in 1 (eu am folosit strong),un pachet margarina RAMA.
*Pentru glazura:4 albusuri,7 linguri zahar,3 linguri apa,4 pliculete 3 in 1.
Mod de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
*Pentru blat:3 cesti de faina,2 cesti de zahar,o ceasca de cacao,2 cesti de apa,2 lingurite bicarbonat de sodiu,o lingurita sare,2/3 ceasca de ulei,2 pliculete zahar vanilat,2 lingurite otet,2 linguri cafea,1 pliculet 3 in 1.
*Pentru crema:7 linguri zahar,7 linguri faina,4 galbenusuri,1 l lapte,2 pliculete zahar vanilat,1 pliculet 3 in 1 (eu am folosit strong),un pachet margarina RAMA.
*Pentru glazura:4 albusuri,7 linguri zahar,3 linguri apa,4 pliculete 3 in 1.
Mod de preparare:
1.Pentru blat amesteci toate ingredientele uscate,apoi adaugi restul ingredientelor si omogenizezi bine compozitia.O torni intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor timp de 45 min. la foc mediu.Lasi blatul sa se raceasca.
2.Intre timp,prepari crema,amestecand toate ingredientele in afara de margarina,intr`un vas maricel pe care`l pui la foc mic pe aragaz.Mesteci intr`una pana cand crema se intareste.Lasi sa se racoreasca putin,apoi pui si margarina si mesteci pana se topeste.Dai crema la rece.
3.Lasi blatul in tava si torni crema peste,apoi faci glazura:pui pe foc mic zaharul,ness`ul si apa si siropul rezultat il mixezi putin cate putin cu albusurile batute spuma.Torni glazura peste crema si dai prajitura la rece pana a doua zi.Pofta buna!
2.Intre timp,prepari crema,amestecand toate ingredientele in afara de margarina,intr`un vas maricel pe care`l pui la foc mic pe aragaz.Mesteci intr`una pana cand crema se intareste.Lasi sa se racoreasca putin,apoi pui si margarina si mesteci pana se topeste.Dai crema la rece.
3.Lasi blatul in tava si torni crema peste,apoi faci glazura:pui pe foc mic zaharul,ness`ul si apa si siropul rezultat il mixezi putin cate putin cu albusurile batute spuma.Torni glazura peste crema si dai prajitura la rece pana a doua zi.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.